© Baykuş Haber

Bakan Yumaklı: Orman yangınlarının büyük bölümü insan hatasından kaynaklı

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarının büyük bir bölümünün insan hatasından kaynaklı olduğunu belirterek, ”Dolayısıyla bugünlerde pikniğe gidebiliriz, eşimizle dostumuzla ormanlık alanlara gidebiliriz. Lütfen, belirlenmiş alanlar dışında herhangi bir yerde ateş yakmayalım” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'a yaptığı ziyaret sırasında deprem sonrası yaşanan olaylara ve orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, orman yangınlarının büyük bir bölümünün insan hatasından kaynaklandığını vurgulayarak, vatandaşları ormanlık alanlarda ateş yakmamaları konusunda uyardı.

Bakan Yumaklı, Kahramanmaraş'taki depremde hayatını kaybeden DSİ personeli Atila Örnek'in ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başladığı ziyaretlerin ardından Kahramanmaraş'ın tarım ve orman alanındaki gelişmelerini değerlendirdi. Kahramanmaraş'ın tarım ve orman alanında marka bir şehir olduğunu belirten Yumaklı, 21 yılda yaklaşık 22 milyar liralık tarım, orman ve su alanında destek verildiğini ve yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Orman yangınlarına da değinen Bakan Yumaklı, yangınların büyük bir kısmının insan hatalarından kaynaklandığını söyledi ve vatandaşları belirlenmiş alanlar dışında ateş yakmamaları konusunda uyardı. Ayrıca olumsuz durumları tespit etmeleri durumunda hızlıca ilgili birimlere ihbarda bulunmalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER