© Baykuş Haber

Bakan Yumaklı: “Üretimin yüzyılı, üreticinin yüzyılı başlıyor”

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, GÖREV DÖNEMİNDE YENİ BİR VİZYON İLE ÜRETİCİ ODAKLI HİZMET ANLAYIŞI ORTAYA KOYACAĞINI BELİRTEREK, “ÜRETİMİN YÜZYILI, ÜRETİCİNİN YÜZYILI BAŞLIYOR” DEDİ.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, görev süresi boyunca üreticiye odaklı yeni bir vizyonla hizmet sunacaklarını belirterek, "Üretimin yüzyılı, üreticinin yüzyılı başlıyor" dedi. Bakan Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı görevini devraldıktan sonra yaptığı yazılı açıklamada, üreticiyi merkeze alan bir hizmet anlayışının benimseneceğini vurguladı. Ayrıca, girdi maliyetlerini azaltmayı, tarımı dijitalleştirmeyi, yönetimi sadeleştirmeyi ve üretim odaklı bir "yüzyıl" başlatacaklarını ifade etti.

Yumaklı, küresel iklim değişikliği, pandemi, savaşlar ve doğal afetlerin tarımı daha stratejik bir sektör haline getirdiğine dikkat çekti ve tarımsal dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirtti. Yeni dünyanın üretim normallerini Türkiye'nin yazacağını vurgulayan Bakan, ülkenin en büyük tarımsal hasılaya sahip olduğunu ve Türk çiftçisinin fedakarlığı sayesinde kazananın üretici ve tüketici olacağını ifade etti.

Ayrıca, gübre ve mazot gibi tarım girdilerine olan dışa bağımlılığı azaltmak için tarihi adımlar atacaklarını ve gıda ile ilgili enflasyonu etkileyen faktörleri ortadan kaldıracaklarını söyledi. Bakanlık teşkilatının yoğun çalışacağını ancak en büyük değişimi gençlerle birlikte gerçekleştireceklerini belirtti ve gençlere çağrıda bulunarak Türkiye'nin tarım ve orman sektörünün yüzyılına katkıda bulunmalarını istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER