© Baykuş Haber

Bakanı Tunç: NATO zirvesi öncesi bu tür çirkinliklerin olmaması için tedbir alınmasını bekliyoruz

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)- ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, “İsveç’te meydana gelen caminin önünde Kuran-ı Kerim’i yakma olayını buradan Bartın’dan lanetliyoruz. Bu din ve vicdan özgürlüğüne bir saldırıdır. Avrupa’da bunun gerçekleşmiş bir yüz karasıdır. Özellikle NATO zirvesi öncesi bu tür girişimlerin, bu tür çirkinliklerin olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'da yaptığı açıklamada, "İsveç'te meydana gelen caminin önünde Kuran-ı Kerim'i yakma olayını buradan Bartın'dan lanetliyoruz. Bu din ve vicdan özgürlüğüne bir saldırıdır. Avrupa'da bunun gerçekleşmiş bir yüz karasıdır. Özellikle NATO zirvesi öncesi bu tür girişimlerin, bu tür çirkinliklerin olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

Tunç, ayrıca sosyal medya düzenlemesi ile ilgili olarak, "Sosyal medya üzerinden şahsiyet haklarının ihlali noktasında hususları engellemek de elbette ki eğer yasal düzenleme gerekiyorsa ki geçmişte bu anlamda önemli yasal düzenlemeler yapıldı. Şu anda uygulamadan gelen talepler var. Vatandaşlardan gelen talepler var. Çünkü sosyal medya bir paylaşım fake hesapla yapıldığında bunun adresine ulaşmak kolay değil. Çünkü yabancı firmalar o kişiyi paylaşmıyorlar. O paylaşımı yapanı yargı makamlarına iletmiyorlar. Bu anlamda da Mecliste geçmişte Türkiye'de temsilcilik açmaları noktasında bir düzenleme yapılmıştır. Bu temsilcilik daha işlevsel hale getirilmesiyle ilgili olarak çalışmalar önümüzdeki süreçte elbette ki yapılabilir" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER