© Baykuş Haber

Bakanlığa bağla yurtlardaki 13 bin 85 özel güvenlik görevlisine eğitim

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA BAĞLI ÖĞRENCİ YURTLARINDA GÖREV YAPAN 13 BİN 85 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİNE EĞİTİM VERECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı öğrenci yurtlarında görev yapan 13 bin 85 özel güvenlik görevlisine eğitim düzenleme kararı aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı EGM Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı arasında iş birliği sağlanarak bu eğitimler düzenlenecek.

Açıklamada, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda barınmalarının hedeflendiği vurgulanmıştır. Bu eğitimler sayesinde olumsuz olayların önleneceği, olaylara etkin ve hızlı müdahale edilmesi, olay yerindeki delillerin sağlıklı bir şekilde korunması ve muhafaza edilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, özel güvenlik görevlilerine verilecek eğitimlerle öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu açık ve kapalı alanlarda uyuşturucu madde kullanımının da önleneceği planlanmaktadır.

Bu önemli eğitimler, Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN) uygulaması çerçevesinde tüm illerde başlatılmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER