© Baykuş Haber

Bakanlıktan deprem bölgesindeki kukla oyununa inceleme

ANKARA, (DHA)- AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hatay’da sergilenen ve depremi anlatan kukla oyunu ile ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hatay'da sergilenen ve depremi anlatan kukla oyunuyla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. Bakanlık Twitter hesabından yapılan açıklamada, 29 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen 'Korku ve Kederin Kaçtığı Gün' adlı kukla oyunu ve bu oyunla ilgili bir sosyal medya paylaşımının dikkat çekmesi üzerine açıklama yapma gerekliliği doğduğu ifade edildi. Açıklamada, Bakanlık tarafından olayın derhal incelenmeye başlandığı, oyunun gösterimi için gerekli izinlerin alınmamış olması nedeniyle Hatay Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmaların yürütüldüğü vurgulandı.

Ayrıca, oyunu izleyen çocuklar ve ailelerinin psikolojik durumunu değerlendirmek ve olumsuz etkileri gidermek amacıyla Samandağ Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde görevli psikologlar tarafından mesleki çalışmalara başlandığı belirtildi. Bakanlık tarafından 'Korku ve Kederin Kaçtığı Gün' adlı kukla oyununun sosyal medya içeriklerine yönelik erişimin engellenmesi ve içeriğin çıkarılması için hukuki sürecin yürütüldüğü ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER