© Baykuş Haber

Balıkesir OSB Yolu 3. kısım tam gaz

BALIKESİR OSB YOLU 3. KISIM TAM GAZ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi'nin trafiğini rahatlatmak amacıyla başlattığı OSB Yolu projesinin 3. kısmında çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Bu alternatif yol, şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak.

Toplamda 4 bin 700 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde çift gidiş-gelişli 4 şeritli bir yol olan OSB Yolu'nun 3. kısmı, İzmir Yolu'ndan başlayarak Çayırhisar Mahallesi içerisinden geçip Teknik Lise Caddesi'ne kadar uzanıyor. Bu kısım tamamlandığında, OSB ve İzmir Yolu'ndan gelen araçlar, Diş Hastanesi'nin üst kısmından Gümüşçeşme, Gündoğan, AVLU Balıkesir ve Paşaalanı Mahallerine doğrudan ulaşım sağlayabilecekler.

Yolun yapımı sırasında enerji tasarruflu aydınlatma sistemleri ve bisiklet yolu gibi modern özellikler de ekleniyor. Ayrıca OSB'nin önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlayacağı öngörüldüğü için, bu yolun OSB'nin trafik yükünü rahatlatacak şekilde planlandığı belirtiliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu projenin Organize Sanayi Bölgesi trafiğini büyük ölçüde iyileştirmesi ve bölgeye katkı sağlaması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER