© Baykuş Haber

Balıkesir Üniversitesi mezunlarına Avrupa kapısı açılıyor

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA AVRUPA KAPISI AÇILIYOR

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logolu mezuniyet belgeleri tanıtımı amacıyla bir program düzenlendi. Bu mezuniyet belgesi, Balıkesir Üniversitesi mezunlarının uluslararası alanda yeni fırsatlara sahip olmalarını sağlıyor.

Türk yükseköğretim tarihinde bir ilki temsil eden bu gelişme, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu tarafından 40 Türk üniversitesindeki 142 lisans programının yeterliliklerini TYÇ veri tabanına eklemesiyle gerçekleşti. Bu sayede, diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarının bulunması hakkı tanındı. Balıkesir Üniversitesi, 4 lisans programıyla bu önemli kazanıma dahil olan 40 Türk üniversitesi arasında yer aldı.

Ankara'da düzenlenen törende, TYÇ logolu kullanım hakkı kazanan 40 üniversitenin yöneticilerine plaketler verildi. Balıkesir Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, plaketi YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çufalı'dan aldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, bu başarının üniversite için büyük önem taşıdığını belirterek, Matematik, Kimya, Sosyoloji ve Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programlarının ilk etapta TYÇ ve AYÇ logolarını almaya hak kazandığını açıkladı. Bu logoların mezunların yurtdışında daha hızlı tanınmasını, istihdam şanslarının artmasını ve öğrenci hareketliliği açısından kolaylık sağlamasını sağlayacağını söyleyen Oğurlu, üniversitenin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda diğer lisans programları için de TYÇ ve AYÇ süreçlerine devam edeceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER