© Baykuş Haber

Balıkesirde 180 personelle Huzur operasyonu

BALIKESİR'DE 180 PERSONELLE 'HUZUR' OPERASYONU

Balıkesir'de, polis ekipleri tarafından geniş kapsamlı bir "Huzur" operasyonu gerçekleştirildi. Bu operasyona toplamda 64 ekip ve 180 personel katıldı. Huzur operasyonlarında 484 kişi sorgulanırken, 38 aranan şahıs gözaltına alındı.

Balıkesir genelinde, genel güvenliğin, asayişin ve kamu düzeninin korunması, sağlık riski oluşturan faktörlerin engellenmesi, suçla mücadele, suçluların yakalanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında "Günübirlik kiralanan evlerin denetlenmesi ve kayıt altına alınması" amaçlandı. Bu doğrultuda, Balıkesir il merkezi ve tüm dış ilçelerinde 64 farklı ekip ve 180 personelin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetleme ve uygulamalarda; 484 kişi sorgulandı ve 38 farklı suçtan aranan şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan 17 şahıs ise adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı.

Operasyonlar sırasında, 155 özel konaklama tesisi ve bu tesislere bağlı 707 günlük kiralanan ev denetlendi. İlgili yasal düzenlemelere uygun olmayan 16 özel konaklama tesisi hakkında toplam 778 bin 882 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, kayıt dışı ve ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 9 özel konaklama tesisi ve günlük kiralanan ev tespit edildi, bu yerlerin faaliyetleri sonlandırıldı ve mühürlendi.

Operasyonlar sırasında 8 ruhsatsız tabanca ve 37 fişek ile 3 ruhsatsız tüfek ve 5 kartuş da ele geçirildi. Bu operasyon, genel güvenliğin ve kamu düzeninin korunması için atılan önemli bir adım olarak kayda geçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER