© Baykuş Haber

Balıkesirde bin 727 özel öğrenci eğitime başladı

BALIKESİR'DE BİN 727 ÖZEL ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

Balıkesir'de öğrencilerin sağlıklı ve nitelikli bir eğitim alabilmeleri için çalışmalar sürdürülüyor. Özellikle özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çeşitli planlamalar yapılıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Balıkesir'de özel eğitim alanında önemli adımlar atıldı. Özel eğitim sınıfları, özel eğitim okulları, hastane ve evde eğitim gören bin 727 özel öğrenci, eğitimlerine başladı.

Her çocuğun özel yeteneklere sahip olduğu bilinciyle, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenlerin iş birliğiyle özverili çalışmalar yürütülüyor. Özel öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmek ve kaliteli eğitim almalarını sağlamak amacıyla gereken destek sağlanıyor.

Eğitim için yapılan her yatırımın ve harcanan emeğin, çocukları aydınlatan birer meşaleye dönüştüğü inancıyla özenle planlanan çalışmalar sonucunda Balıkesir'e 3 "Özel Eğitim Anaokulu" kazandırıldı. Ayrıca, Balıkesir Valiliği ve Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. arasında düzenlenen protokol ile, hayırsever bir kişi tarafından desteklenen "Özel Eğitim Uygulama Okulu" binası Karesi ilçesine kazandırılacak.

Yeni eğitim öğretim yılı için yapılan çalışmalar ve alınan tedbirleri görmek, okulların açıldığı ilk hafta özel öğrencilerin özel anlarına katılmak ve eğitim yatırımlarının gelişimi hakkında bilgi almak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Karesi İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu, Firdevs Hattatoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu ile Karesi ilçesindeki eğitim yatırımlarını inceledi. Ziyaretler sırasında özel öğrencilerin ürettiği ürünlerle yakından ilgilenen Tatlı, inşaat alanında da çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER