© Baykuş Haber

Balıkesirli Milli Sporcular spor çalıştayına katıldı

BALIKESİRLİ MİLLİ SPORCULAR SPOR ÇALIŞTAYINA KATILDI

Balıkesir'de, "Milli Mücadeleden Bugüne Balıkesir'deki Gençlik ve Spor Faaliyetleri Çalıştayı" düzenlendi. Program, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi ve şehrin başarılı sporcuları Milli Boksör Ali Eren Demirezen, Milli Güreşçi Yasemin Adar Yiğit, Milli Güreşçi Hakan Kaya ve Milli Judocu Habibe Afyonlu gibi isimler katıldı.

Çalıştay kapsamında Balıkesir'in gençlik ve spor faaliyetleri, geçmişten günümüze yağlı güreş kültürü, kurulan ilk spor kulüpleri ve organizasyonlar, Milli Mücadele döneminde Balıkesir'de spor ve önemli spor adamları gibi konular ele alındı. Bu etkinlik, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi ve Türk Ocakları Balıkesir Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Çalıştayda Balıkesir'in spor tesislerinin ileri seviyede olduğu vurgulanırken, bu tesislerin daha etkin bir şekilde kullanılması ve iyi politikaların uygulanması konularına odaklanıldı. Ayrıca geçmiş çalışmaların değerlendirilmesi, gelecekte neler yapılabileceği, Balıkesir sporunun vizyonu gibi konular da tartışıldı.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, etkinliğin sonunda yaptığı açıklamada, sporu ve spor kültürünü şehirde daha ileriye taşıma hedefi doğrultusunda tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ve programa katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER