© Baykuş Haber

Balkan Folklor Festivali renkli görüntülere sahne oldu

BALKAN FOLKLOR FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Türkiye ve Bulgaristan'dan 37 folklor grubunun katılımıyla düzenlenen 3. Uluslararası Edirne Balkan Folklor Festivali, renkli anlara sahne oldu. Edirne, her geçen gün artan turizm potansiyeliyle kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kent, hem yurt içinden hem de Balkan ülkelerinden gelen turistlere kapılarını açıyor ve komşu ülkelerle işbirliği yaparak festivallere imza atıyor.

Festivalde Türkiye ve Bulgaristan'dan katılan 37 folklor grubu, sahne alarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Bulgaristan'dan gelen gruplar, kendi yörelerine ait şarkılar seslendirdi ve geleneksel folklor gösterileri sundu. Ayrıca, Edirne'de faaliyet gösteren kadınlar tarafından kurulan 'Günebakanlar' darbuka ritim grubu da sahnede performans sergiledi.

Festival, renkli gösterilere ev sahipliği yaparak izleyicileri büyüledi ve katılımcılardan büyük beğeni topladı. Bu tür etkinlikler, Edirne'nin kültürel çeşitliliğini ve zenginliğini kutlarken, turizm açısından da kente önemli katkılarda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER