© Baykuş Haber

Baltık Denizini Karadenize bağlayacak Viking Projesini anlattılar

LİTVANYA BÜYÜKELÇİSİ VE BERABERİNDEKİLER TRABZON LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ MUZAFFER ERMİŞ’İ ZİYARET EDEREK, BALTIK DENİZİNİ KARADENİZ’E BAĞLAYACAK VİKİNG PROJESİNİ ANLATTI.

Litvanya Büyükelçisi ve heyeti, Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş'i ziyaret ederek önemli bir projeyi paylaştı. Heyet, Baltık Denizi'ni Karadeniz'e bağlayacak olan Viking Projesi'ni detaylı bir şekilde anlattı.

Litvanya Büyükelçisi H.E. Mr Ricardas Degutis, Müsteşar Ms Vaida Stankeviciene ile Trabzon Limanı'na geldiklerinde Genel Müdür Ermiş tarafından karşılandı. Genel Müdür Ermiş, heyete Trabzon Limanı'nı ve şehrin tarihini anlatan bir resim sergisi ve bilgilendirme sunumu sundu. Daha sonra Büyükelçi Degutis, Viking Projesi hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Büyükelçi, Ukrayna ve Rusya Savaşı'nın projenin devamını engellediğini ancak savaşın sona ermesiyle projenin yeniden ele alınabileceğine dair umutlarını dile getirdi. Genel Müdür Ermiş ise Viking Projesi'nin daha önce gündeme geldiğini ve Litvanya'nın Klaipedia Limanı'nın Karadeniz'e bağlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Projenin, Kafkasya, Asya ve Ortadoğu'ya açılan en kısa yolun Trabzon Limanı üzerinden geçtiğini belirterek projenin hayata geçirilmesine her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Ziyaretçiler, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirterek ilişkinin sürdürülmesini temenni ederek limandan ayrıldılar. Bu önemli projenin ilerleyen dönemlerde hayata geçirilmesi için umutlarını dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER