© Baykuş Haber

Bandırma Belediyesi 3 yıldır ücretsiz süt dağıtımı yapıyor

BANSÜT 3 YAŞINDA

Balıkesir'de Bandırma Belediyesi tarafından yürütülen ücretsiz süt dağıtımı kampanyası, 3. yılında da devam ediyor. Bandırma Belediyesi'nin tescilli markası BANSÜT adıyla başlatılan bu kampanya, 3 yıl önce Dünya Süt Günü'nde hayata geçirilmiş ve binlerce çocuğa sağlıklı ve güvenilir süt sağlamaya devam ediyor.

Her yıl 1 Haziran'da Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Dünya Süt Günü" olarak ilan edilen bu özel günde Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, çocuklara sağlıklı bir gelecek sunacak bir projeyi başlatmış ve ilçede yaşayan çocuklara ücretsiz süt dağıtımı başlatmıştı. Bandırma Belediyesi'nin tescilli markası olan BANSÜT adıyla, bugün tam 1400 çocuğa her ay düzenli olarak süt dağıtımı gerçekleştiriliyor.

"Sağlıklı Çocuklar, Güçlü Nesiller" sloganıyla hayata geçirilen bu projede hedeflenen, 2-4 yaş arası çocuklara ücretsiz süt dağıtımı yaparak sağlıklı nesiller yetiştirmek. Bu projede aylık 6 bin litre süt dağıtımına ulaşılmasıyla 3 yılda toplamda 216 bin litre süt dağıtılmış oldu.

Bandırma Belediyesi, kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşların başvurularını kabul etmeye devam ediyor. Bu nedenle kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor. Bu projenin devamıyla, Bandırma'da çocukların sağlıklı büyümeleri ve güçlü bir nesil oluşturmalarına katkıda bulunulmaya devam ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER