© Baykuş Haber

Bandırma Gemi Müzesi’ni bayram tatilinde 30 bin kişi ziyaret etti

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN’da Bandırma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Samsun'daki Bandırma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi ağırladı. Bandırma Gemi Müzesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere 18 silah arkadaşı ile yola çıktığı Bandırma Vapuru'nun replikasıdır ve Milli Mücadele dönemini anlatan önemli tarihi eserler içerir. Müze, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Müze Sorumlusu Ayhan Çırak, "Samsun'daki müzeler içerisinde, Bandırma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi en fazla ilgi gören yerlerden biri. 9 günlük bayram tatilinde yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti" dedi. 2023 yılının ilk 6 ayında ise bu müzelerin toplamda 200 bin ziyaretçi ağırladığını belirtti.

Müze, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamından kesitler sunuyor, orijinal tarihi belgeler ve Atatürk'e ait eşyaları sergiliyor. Atatürk'ün yazdığı 14 kitaptan örneklerin yanı sıra geminin içinde tefriş salonu ve Kaptan Köşkü gibi önemli alanlar bulunuyor. Müze, Milli Mücadele dönemini anlamak isteyen ziyaretçiler için önemli bir tarihi kaynaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER