© Baykuş Haber

Bandırma ve Gönende kurban pazarı kuruldu

BANDIRMA VE GÖNEN'DE KURBAN PAZARI KURULDU

Balıkesir'in Bandırma ve Gönen ilçelerinde kurulan kurban pazarında hayvan yetiştiricileri, bu yılki ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade ediyorlar. Kurban Bayramı için kurulan pazarlarda satışların beklentilerin üzerinde olduğunu ve herkesin bütçesine uygun kurbanlık bulunduğunu söylüyorlar.

Hayvan yetiştiricisi Fatih Tezen, Bandırma'da kurulan kurban pazarında satışlarının iyi gittiğini belirterek, "Her sene olduğu gibi müşterilere hizmet veriyoruz. Satışlarımız güzel, hem dişi hem erkek hayvanlara talep var. Bu sene 600 hayvanla buraya geldik ve şu ana kadar 200'e yakın hayvanı sattık. Tatilin uzun olmasından dolayı Erdek ve çevre bölgelerden gelen müşterilerimiz de var. Satışlarımız güzel gidiyor ve turizmcilerin de yoğun ilgisi var" dedi.

Gönen'de hayvan yetiştiricisi Ahmet Çorbacıoğlu ise, şu an pazarda yoğunluk olmadığını ancak arife gününde daha fazla talep beklediklerini ifade etti. Fiyatların her bütçeye uygun olduğunu vurgulayan Çorbacıoğlu, sıkıntı olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Gönen'de hayvan yetiştiricisi Ufuk Mandacı da, fiyatların 4-5 bin Türk Lirası ile 10-15 bin Türk Lirası arasında değiştiğini belirtti. Gönen'de hayvanların daha iyi beslendiğini ve bu nedenle daha iyi verim verdiğini ifade eden Mandacı, ihracatın başladığını ve yurt dışından da talepler aldıklarını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER