© Baykuş Haber

Bandırmalı 103 yaşındaki yazar Pakize Başaran hayatını kaybetti

BANDIRMALI 103 YAŞINDAKİ YAZAR PAKİZE BAŞARAN HAYATINI KAYBETTİ

Bandırma'nın sevilen roman yazarlarından Pakize Başaran, 103 yaşında hayata gözlerini yumdu. Uzun yıllar yazıları ve romanlarıyla hem Bandırma'da hem de geniş bir okuyucu kitlesi arasında sevgi kazanan Başaran'ın vefat haberi, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Roman ve yazılarına ilerleyen yaşına rağmen devam eden yazarın kaybı, edebiyat dünyasında büyük bir boşluk yarattı. Pakize Başaran, yakınları ve sevenleri tarafından özlemle anılacak.

Pakize Başaran, Bandırma'da 1923 yılında Yugoslavya göçmeni müzisyen Ömer Musiç ve Naile Aykut Musiç'in ortanca kızı olarak doğdu. Noterlik mesleğine başlayan ve uzun yıllar noterlik görevini sürdüren Başaran, gazeteci Tarık Mümtaz Göztepe'nin teşvikiyle yazın dünyasına adım attı. İlk öyküsü "Hacı Nine" ile yazın dünyasına giriş yapan ve ilk romanı "Benim Doktorum" ile tanınan Başaran, radyoda piyesleri de yayınlandı. Ayrıca, ünlü sanatçı Zeki Müren ile yaptığı röportajla da tanınır hale geldi.

Pakize Başaran'ın evliliğiyle dünyaya gelen yönetmen Tunç Başaran ve oyuncu Meriç Başaran gibi iki yetenekli çocuğu oldu. 2008 yılından itibaren Bandırma'da yaşamını sürdüren yazar, Bandırma'nın kültürel hayatına büyük katkılarda bulundu. Cenaze namazı, Haydar Çavuş Camii'nde kılınarak yazar, Bandırma'da sonsuzluğa uğurlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER