© Baykuş Haber

Bangladeşte dang humması salgını: Hastane koridorları doldu

Bangladeş'te dang humması vakaları son 24 saat içinde 211 artışla birlikte 3,601'e ulaştı. Bu artış nedeniyle hastalar, hastane koridorlarında tedavi edilmeye başlandı.

Ülkede dang humması vakalarında endişe verici bir artış yaşanıyor. Bu yıl salgının daha erken başlaması, halk arasında endişeleri artırdı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre son 24 saatte 211 yeni vaka tespit edildi ve toplam vaka sayısı 3,601'e yükseldi. Aynı dönemde hastalık nedeniyle hayatını kaybeden 1 kişiyle birlikte bu yılın can kaybı sayısı 27'ye çıktı. Ülke genelindeki hastanelerde 703 hasta tedavi görüyor, bunlardan 575'i başkent Dakka'da bulunuyor.

Salgının yayılması nedeniyle hastaneler kapasitelerinin üzerinde hasta almaya başladılar. Dakka'daki Mugda Tıp Fakültesi Hastanesi, yoğunluk nedeniyle koridorlarda hasta yatakları yerleştirmek zorunda kaldı. Bu koşullarda bebekler ve çocuklar da dahil olmak üzere birçok hasta tedavi ediliyor.

Yetkililer, salgının yayılmasını önlemek için alınması gereken tedbirleri vurguluyorlar ve birçok sağlık kurumunda hastalar için özel birimler oluşturulduğunu belirtiyorlar. Ancak bazı devlet hastanelerinde sağlık personeli eksikliği nedeniyle hastaların tedavisinde gecikmeler yaşandığı biliniyor.

Mugda Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Dr. Mohammad Niatuzzaman, dang hummasının özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlıları daha fazla etkilediğini belirtti. Hastaların ateş, baş ağrısı, eklem ağrısı ve kusma gibi şikayetlerle hastanelere başvurduğunu ifade eden Niatuzzaman, bu hastalara dang humması teşhisi konulduğunu vurguladı. Dr. Niatuzzaman, hastalıktan korunma konusunda toplumu bilinçlendirmenin önemli olduğunu söyledi.

Dang virüsü, Aedes cinsi sivrisinekler tarafından taşınan ve bulaştırılan bir hastalıktır. Bu virüs Orta ve Güney Amerika, Güneydoğu Asya, Afrika, Asya ve Pasifik Adaları'nda yaygın olarak görülmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER