© Baykuş Haber

Barajlar doldu taştı, ekim yasakları kaldırıldı

SİVAS ZİRAAT ODASI BAŞKANI HACI ÇETİNDAĞ BARAJLARDA SU DOLULUK ORANININ YÜZDE 85’LERE ÇIKTIĞINI BELİRTEREK, ŞEKER PANCARI VE PATATES EKİM YASAĞININ KALKTIĞINI SÖYLEDİ.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, barajlardaki su seviyelerinin yüzde 85'lere çıktığını ve bu sayede şeker pancarı, patates ve bazı yem bitkilerinin ekim yasağının kalktığını açıkladı.

Çetindağ, barajlardaki su doluluk oranının son derece iyi olduğunu belirterek, "2023 yılını kuraklık sıkıntısı yaşamadan geçiriyoruz. Barajlardaki su seviyeleri yüzde 85'in üzerine çıktı. Bu sezon tarımsal sulamada herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımızı söyleyebilirim. Mayıs ayının sonuna yaklaşıyoruz ve hala yağışlar devam ediyor. Dolu yağışları haricinde bir sorun yaşamazsak bu yıl verimli bir sezon geçireceğiz." dedi.

Ayrıca, barajların dolmasıyla birlikte Şarkışla ve Ulaş ilçelerinde şeker pancarı ve patates ekim yasağının da kaldırıldığını belirten Çetindağ, "Geçen yıl düşük su seviyeleri nedeniyle bu iki ürünün ekimi yasaklanmıştı. Ancak barajların dolmasıyla birlikte bu yasaklar da ortadan kalktı. Patates ve şeker pancarı ekimleri yüzde 30 artırılarak gerçekleştirildi. Sulama göletlerinin dolu olmasından dolayı bazı tarlalar ekilemedi, ancak genel olarak bakıldığında ekimler tamamlandı. Şeker pancarı, patates, ay çiçeği ve yem bitkilerinde geçen yıla göre yüzde 30'luk bir artışımız var." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER