© Baykuş Haber

Barcelona’da Sarunas Jasikevicius dönemi sona erdi

İSTANBUL, (DHA) - İspanya Basketbol Ligi ekiplerinden Barcelona, başantrenör Sarunas Jasikevicius ile yolların ayrıldığını açıkladı. İspanyol ekibinin yeni başantrenörü ise Roger Grimau oldu.

İspanya Basketbol Ligi'nin şampiyonu Barcelona, Litvanyalı başantrenör Sarunas Jasikevicius ile yollarını ayırdığını duyurdu. Barcelona, Jasikevicius'un takıma verdiği katkılar için teşekkür ederken gelecekteki başarılarını diledi. Jasikevicius yönetiminde Barcelona, son üç sezonda İspanya Basketbol Ligi'nde 2 kez şampiyonluk, 2 kez İspanya Kupası (Copa Del Rey) zaferi ve 1 Katalan Ligi şampiyonluğu olmak üzere toplamda 5 kupayı kazandı.

Barcelona, Jasikevicius'tan ayrılmanın ardından başantrenörlük görevine eski oyuncusu Roger Grimau'yu getirdiğini açıkladı. 44 yaşındaki Grimau, 30 Haziran 2025'e kadar geçerli bir sözleşme imzaladı ve daha önce Barça Athletic takımının başantrenörlüğünü yapmıştı. Aynı zamanda 2003-2011 yılları arasında Barcelona forması giyen Grimau, 2010 yılında EuroLeague şampiyonluğu yaşamıştı. Barcelona, yeni başantrenörüyle yeni bir döneme başlama umudunu taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER