© Baykuş Haber

Bartının Buğurlar köyünde şap hastalığı şüphesi

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Buğurlar köyünde büyükbaş hayvan yetiştiricisi, ahırında bulunan bir büyükbaş hayvanda şap hastalığı şüphesi üzerine harekete geçti. Bu gelişmeler sonucunda 3 kilometre çapında bir koruma bölgesi oluşturuldu ve bölgedeki hayvan pazarları ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı.

Buğurlar köyünde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir vatandaş, beslediği büyükbaş hayvanlardan birinin rahatsızlandığını fark etti. Veteriner hekimin incelemesi sonucunda hayvanda şap hastalığı şüphesi ortaya çıktı. Şap hastalığının kesin teşhisi için hayvandan numuneler alındı ve laboratuvara gönderildi. Bu gelişmelerin ardından Buğurlar köyü, Kayabaşı, Karakışla, Bahçecik, Kalecik köyleri ve Abdipaşa beldesi dahil olmak üzere 3 kilometrelik bir koruma bölgesi ilan edildi. Ayrıca, 10 kilometre çapındaki bir gözetim bölgesi oluşturuldu.

Bu önlemler kapsamında bölgedeki hayvan pazarları ve geçici kurban satış yerleri ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı.

Buğurlar köyünde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ramazan Kurt, şap hastalığı şüphesi nedeniyle tedbir amaçlı olarak hayvanlarını bahçe dışına çıkarmadıklarını belirtti. Ayrıca, bu durumun bayram nedeniyle hayvan sevkiyatının durmasına neden olduğunu ve çiftliklerinde bulunan hastalıklı hayvanları ayrı tuttuklarını ifade etti. Şu an için hayvan hareketinin sınırlı olduğunu ve hayvan pazarlarının kapalı olduğunu söyledi.

Bu gelişmelerin ardından hastalıkla ilgili tahlil sonuçlarının beklenmekte ve bölgedeki hayvan hareketleri yakından izlenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER