© Baykuş Haber

BARÜ Fen Fakültesi öğrencisinin “Rota Virüs” aşı çalışmasına ödül

BARTIN ÜNİVERSİTESİ (BARÜ) FEN FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ TALAT TOPRAK’IN ÇOCUKLARDA HAYATİ TEHLİKELERE NEDEN OLAN “ROTA VİRÜS” KONUSUNDAKİ AŞI ÇALIŞMASI ADANA HACI SABANCI ORGANİZE SANAYİ BÖLGE (AOSB) TARAFINDAN DÜZENLENEN YARIŞMADA BİRİNCİ OLDU.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesi öğrencisi Talat Toprak, çocuklarda ciddi sağlık riskleri oluşturan "Rota Virüs" üzerine yaptığı aşı çalışmasıyla Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından düzenlenen yarışmada birinci oldu. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından düzenlenen "Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması" sonuçları açıklandı. Bu yarışma, teknoloji tabanlı iş fikirlerini ve genç girişimcileri desteklemeyi amaçlıyor ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Toplamda 68 farklı üniversiteden 191 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada, BARÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Talat Toprak'ın "Patojenik Rotavirüs Antijeni Eksprese Eden Rekombinant Lactobacillus GG Konakçı ile Probiyotik Bazlı Oral Rotavirüs Aşısının İmmünollojik Çalışmaları" projesiyle Öğrenci Kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Proje, Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu'nun danışmanlığında gerçekleştiriliyor ve probiyotik tabanlı yeni bir Rota Virüs aşısının immünolojik çalışmalarını hedefliyor.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin öğrencilere verdiği önemi vurgulayarak, bilim ve teknoloji temelinde katma değeri yüksek ürünler ve hizmetler geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Aynı zamanda Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi ve dönüşümü için nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinin öncelikleri arasında olduğunu ifade etti. Rektör Uzun, gençlere duydukları güveni vurgulayarak, öğrenci Talat Toprak'ı ve danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu'nu tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER