© Baykuş Haber

BARÜ “İklim Değişikliği ve Dirençli Kentler” konusunda eğitimler verecek

BARTIN ÜNİVERSİTESİ (BARÜ) TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENEN PROJEYLE 4 FARKLI ÜNİVERSİTEDEN AKADEMİSYENLERİN YER ALACAĞI “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE DİRENÇLİ KENTLER” EĞİTİM PROGRAMINI ERZURUM’DA GERÇEKLEŞTİRECEK.

Bartın Üniversitesi (BARÜ), TÜBİTAK tarafından desteklenen bir proje kapsamında, 4 farklı üniversiteden akademisyenlerin katılacağı "İklim Değişikliği ve Dirençli Kentler" eğitim programını Erzurum'da düzenleyecek. Bu projenin başında BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar bulunuyor. TÜBİTAK tarafından desteklenen bu proje, iklim değişikliği ve dirençli kentler için yeşil altyapı tasarımı konularında eğitim almak isteyen 18 kişiyi hedefliyor.

Eğitim programı Erzurum'da gerçekleştirilecek ve iklim değişikliği ile sürdürülebilirlik konularına odaklanacak. Doç. Dr. Artar, proje kapsamında verilecek eğitimlerin, katılımcıların bilgi düzeyini artırmayı ve bu konudaki farkındalığı artırmayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca, programın ev sahipliğini Atatürk Üniversitesi yapacak ve Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği (PEMDER) tarafından da destekleniyor.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, iklim değişikliği ve etkilerine dikkat çekerek üniversitenin bu alandaki çalışmalarını vurguladı. Ayrıca, çevre sorunlarına karşı duyarlılık oluşturulmasına ve sürdürülebilirlik konusunda önemli projelerin yürütülmesine değindi. BARÜ, çevre sorunlarına karşı çözüm arayışında aktif bir rol oynamaya devam ediyor.

Toplamda teorik ve uygulama olarak 6 günde 48 saat sürecek olan eğitim programına, Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvurabilirler. BARÜ, sürdürülebilirlik ve çevre konularında önemli çalışmalar yürüterek iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunuyor ve bu alandaki projeleri desteklemeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER