© Baykuş Haber

Başakşehirde Altınşehir İlkokulunun temeli atıldı

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM YATIRIMLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ. ALTINŞEHİR MAHALLESİ’NE KAZANDIRILACAK 32 DERSLİKLİ İLKOKULUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI. BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YASİN KARTOĞLU, “EĞİTİM KALİTEMİZİ HER GEÇEN GÜN ARTIRARAK YENİ OKULLARI BAŞAKŞEHİR’İMİZE KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ” DEDİ.

Başakşehir Belediyesi, eğitim alanındaki yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Altınşehir Mahallesi'ne inşa edilecek olan 32 derslikli ilkokulun temeli, törenle atıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Eğitim kalitemizi her geçen gün artırarak yeni okulları Başakşehir'imize kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Eğitim alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, ilçeyi eğitimde öncü bir merkez haline getirme hedefini sürdürüyor. Altınşehir Mahallesi'nde inşa edilecek olan ilkokulun temel atma töreni, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Bu modern okul, eğitim kalitesini artırmak ve çocuklara daha iyi bir öğrenme ortamı sunmak amacıyla hayata geçiriliyor.

Başkan Kartoğlu, yeni okulun özelliklerini paylaşırken, "Altınşehir İlkokulu'nu 7 bin 754 metrekarelik bir alanda inşa ediyoruz. Toplamda 32 derslik kapasitesine sahip olacak olan okulumuz, ilkokul ve anaokulu dersliklerini içerecek. Ayrıca, okulumuzda fen laboratuvarı, müzik laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı ve bir kütüphane bulunacak. Eğitim kalitesini artırmaya yönelik bu çabalarımızı sürdürerek Başakşehir'imizin geleceğini şekillendirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Altınşehir Mahallesi'nde yapılmakta olan Millet Bahçesi hakkında da bilgi veren Başkan Kartoğlu, "58 bin metrekarelik büyüklüğündeki Millet Bahçesi, spor sahaları, oyun alanları, kaykay pisti, dinlenme ve piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi çeşitli olanaklar sunacak. Bu projemiz, vatandaşlarımıza hem fiziksel aktiviteler hem de doğa ile iç içe vakit geçirme fırsatı sunacak." dedi.

Başakşehir Belediyesi, eğitim ve rekreasyon alanlarıyla ilçeyi daha yaşanabilir bir yer haline getirme hedefini sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER