© Baykuş Haber

Başiskelenin tahrip olan yolları asfaltlanıyor

BAŞİSKELE'DE ALTYAPI ÇALIŞMALARIYLA TAHRİP OLAN VE ZAMANLA BOZULAN YOLLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE YENİ İMARA AÇILAN YOLLAR BOYDAN BOYA YENİDEN SICAK ASFALTLA KAPLANIYOR.

Başiskele ilçesinde altyapı çalışmalarının tahrip ettiği ve zaman içinde bozulan yollar ile yeni imar alanlarına açılan yollar, şimdi boydan boya sıcak asfalt kaplamayla yenileniyor. Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Vezirçiftliği Mahallesi'nde sıcak asfalt çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyor.

Bu sezon ilçenin genelinde 50 bin ton asfalt dökerek kent yollarını daha konforlu hale getirecek olan Fen İşleri Müdürlüğü, Vezirçiftliği Mahallesi'nde yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki 15 sokak ve caddeyi asfaltla kaplayacak. Bu işlem için yaklaşık 10 bin ton asfalt kullanılacak ve asfalt çalışmalarının Kurban Bayramı'na kadar tamamlanması planlanıyor. Belediye Başkanı Yasin Özlü, Vezirçiftliği Mahallesi'nde devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek, vatandaşların mağdur edilmeden işin hızlıca tamamlanması talimatını verdi.

Öte yandan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mehmetağa Mahallesi Karamürsel Caddesi'ni yükselten ve prestij kazandıran çalışmalarını sürdürüyor. Cadde üzerindeki elektrik hatları yeraltına alındı ve kaldırımlar yenilendi. Ardından, 1700 metrekarelik baskı beton kaldırım çalışmaları gerçekleştirildi ve 500 metre uzunluğundaki caddenin her iki tarafına baskı beton kaldırım döşendi. Şimdi ise sıcak asfalt çalışmaları başlatıldı. Her iki tarafına dekoratif aydınlatma direkleri monte edilen cadde, bayramda vatandaşların hizmetine sunulacak. Bu önemli çalışmalarla Kocaeli'nin ulaşım kalitesi artırılıyor ve bölgeler daha prestijli hale getiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER