© Baykuş Haber

Başkan Ayık öğrencilere kitap okudu

AKYURT’TA İLKÖĞRETİM HAFTASI PROGRAMI BARMEK İLKOKULU VE ORTAOKULUNDA DÜZENLENDİ. PROGRAMDA AKYURT BELEDİYE BAŞKANI HİLAL AYIK, AKYURT KAYMAKAMI MEHMET TUNÇ, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HALUK SAYDAN VE ÖĞRETMENLERLE İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, İlköğretim Haftası programına katıldı ve BARMEK İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine kitap okudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Başkan Ayık, "2023-2024 eğitim-öğretim yılı Pazartesi günü başladı ve belediye olarak okullarımızın ihtiyaçlarına destek olacağız. Kitaplar ve kütüphanelerle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sevgili çocuklar, elbette akademik başarı önemlidir, ancak daha da önemlisi vatanınıza ve milletinize faydalı bireyler olmanızdır. Önce iyi insanlar olmaya çalışın, akademik başarı kendiliğinden gelecektir" dedi.

Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç, "Eğitimde öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin birlikte çalışmasının eğitime olumlu katkı sağladığını düşünüyorum. Sosyal paydaşlarla işbirliği içinde eğitim yapmalıyız. Öğretmenler ve veliler yıl boyunca iletişim halinde olacaklar. Okul müdürlerine ilk talimatımız veli ziyaretlerinin yapılmasıdır. En az iki dönem boyunca iki kez ziyaret gerçekleştirilecek. Artık öğrencilerin durumunu sadece anneleri takip etmeyecek. Görevimiz, eğitimle ilgili projeler üretmek ve bu projeleri etkili bir şekilde uygulamaktır. Belediyemiz, sivil toplum kuruluşları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak eğitime odaklanacağız" şeklinde konuştu.

Akyurt Kaymakamlığı'nın düzenlediği "Akyurt 7'den 70'e Okuyor" etkinliği kapsamında Başkan Hilal Ayık ve Kaymakam Mehmet Tunç, öğrencilere 15 dakika boyunca kitap okudu. Başkan Ayık'ın seçtiği kitap ise Reşat Nuri Güntekin'in "Acımak" adlı romanıydı. Programın devamında Başkan Ayık ve Kaymakam Tunç, yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çanta dağıttılar ve hatıra fotoğrafı çektirdiler. Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan da programa katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER