© Baykuş Haber

Başkan Aykurt duyurdu: Kırsalda üretim yapana müjde!

Bursa'nın doğal güzelliklerle çevrili ilçesi Orhaneli, son yıllarda gerçekleştirdiği turizm yatırımlarına ek olarak tarım ve hayvancılığın korunması ve iç göçün engellenmesi için çaba sarf ediyor. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, kırsalda yaşayan vatandaşların sosyal güvenceye alınması gerektiğini ve bu önlemin tarım ve hayvancılığa büyük katkı sağlayacağını belirtiyor.

Başkan Aykurt, Orhaneli'nin temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu vurguluyor ve gençlerin kırsaldan göçünü engellemek için projeler hayata geçirilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, tarım ve hayvancılıkla uğraşan kırsal bölge insanlarının sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini ifade ediyor.

Orhaneli'nin turizm potansiyelini de vurgulayan Başkan Aykurt, ilçenin doğal güzellikleri ve turistik mekanlarının tanıtılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek talep ediyor.

Orhaneli, doğal güzellikleri, turistik cazibe merkezleri ve tarım potansiyeli ile dikkat çeken bir ilçe olarak, sürdürülebilir kırsal kalkınma ve göçün önlenmesi konularında önemli adımlar atmaya çalışıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER