© Baykuş Haber

Başkan Bahar: “Antalyada günübirlik kiralık evlerin denetimlerini önemsiyoruz”

ATSO BAŞKANI ALİ BAHAR, GÜNÜBİRLİK KİRALANAN EVLERE İLİŞKİN ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN DENETİMLERE TEŞEKKÜR EDEREK, “YASAL DÜZENLEMELERİN İHLALİ, YEREL HALKIN HUZURUNU BOZABİLİR, GÜVENLİK RİSKİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KONUT ERİŞİMİ SORUNUNA YOL AÇABİLİR. ÖZELLİKLE KENTİMİZDE DENETİMLERİN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR OLMASINI ÖNEMSİYORUZ” DEDİ.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Antalya'da günübirlik kiralanan evlere yapılan denetimlere teşekkür ederek, bu denetimlerin yerel halkın huzurunu ve güvenliğini korumada önemli olduğunu vurguladı. Ali Bahar, aynı zamanda turizmde anlık veri gönderme sorununa çözüm bulma çabalarını övdü.

Ali Bahar, gayrimenkul sektörünün ekonomik, sosyal ve finansal açıdan önemli bir sektör olduğunu belirterek, yasal düzenlemelerin ihlalinin yerel halkın huzurunu bozabileceğini, güvenlik risklerine yol açabileceğini ve sürdürülebilir konut erişimi sorununa neden olabileceğini söyledi. Kentlerinde yapılan denetimleri önemsediklerini belirterek, kimlik bildirme kanunu gereği günübirlik kiralık evlerin işleyişi ve konaklayan kişilerin tespiti için yasal düzenlemelerin hatırlatılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Bahar, işletmelerin tüm kayıtlarının bilgisayarda tutulması, mevcut bilgilerin kolluk kuvvetlerine bildirilmesi ve uzun süreli saklanması gerektiğini hatırlattı. Aynı zamanda bu konuda çalışanların ve konaklayanların bildirilmesinin, güvenli bir kent ve huzurlu bir yaşam için önemli olduğunu vurguladı.

Antalya'nın büyük bir turizm destinasyonu olduğunu belirten Başkan Bahar, konaklamada kısa süreli kiralamaların denetlenmesinin, yerel halkın huzur ve güvenliği için önemli olduğunu söyledi. Turizm sektörünün anlık veri gönderme ve alma konusunda çaba göstermesi gerektiğini ve bu konuda kararlılık gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Turizm sektörünün hızla değişen bir dünyada rekabetçi bir ortamda faaliyet gösterdiğini ve anlık veri gönderme ve alma konusunun sorunsuz bir şekilde işlemesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER