© Baykuş Haber

Başkan Büyükkılıç jeotermalde kararlı: Yeni hedef 420 metre

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, ERCİYES DAĞI’NIN TERMAL TURİZM İLE DE ANILMASI VE BU POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİRİLEBİLMESİ AMACIYLA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA ERCİYES JEOTERMAL SONDAJ ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU. 385 METREDE SICAK SUYA ULAŞILAN ERCİYES’TE TEKNİK VERİLER IŞIĞINDA YENİ HEDEF 420 METRE OLARAK BELİRLENEREK DAHA YÜKSEK DERECE VE DAHA YÜKSEK DEBİDE SICAK SUYA ULAŞILMASI PLANLANIYOR.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı'nın termal turizm potansiyelini değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmaları denetlemek için Erciyes'teki jeotermal sondaj alanını ziyaret etti. Sıcak su sondaj çalışmalarının, Erciyes'i yılın 12 ayı boyunca cazibe merkezi haline getirmek ve termal turizmi teşvik etmek amacıyla sürdüğünü belirten Büyükkılıç, teknik verilere dayanarak yeni bir hedef belirlediklerini ve daha yüksek dereceli ve debili sıcak suya ulaşmayı planladıklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi'nin bölgenin gururu olduğunu ve bu merkezi daha da taçlandırmak için sıcak su çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Ayrıca, bu çalışmanın Erciyes'e büyük katkı sağlayacağını ve otellerin yaz aylarında da hizmet verebilmesine olanak tanıyacağını dile getirdi.

Sıcak su kaynaklarına ulaşılmış olsa da, teknik çalışmaların henüz tamamlanmadığını ifade eden Büyükkılıç, umutlarının yüksek olduğunu ve çalışmaların başarıyla sonuçlanacağına inandıklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER