© Baykuş Haber

Başkan Büyüksimitci: “İhracattaki olumlu gelişmelerle kayıplarımızı telafi edeceğiz”

TÜİK MAYIS AYI İHRACAT VERİLERİNİ DEĞERLENDİREN KAYSERİ SANAYİ ODASI (KAYSO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BÜYÜKSİMİTCİ, “MAYIS AYINDA İHRACATIMIZ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 10,54 ORANINDA ARTARAK, 327 MİLYON 996 BİN DOLAR OLARAK GERÇEKLEŞTİ. GEÇEN YILIN MAYIS AYINA GÖRE DE YÜZDE 7,57 ORANINDA BİR ARTIŞIMIZ VAR” DEDİ.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kayseri'nin mayıs ayı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 10,54 artarak 327 milyon 996 bin dolar olarak kaydedildi. Bu veriyi değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Mayıs ayında ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 10,54 oranında artarak, 327 milyon 996 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın mayıs ayına göre de yüzde 7,57 oranında bir artışımız var" açıklamasını yaptı.

Başkan Büyüksimitci, en çok ihracat yapılan sektörlerin ve ülkelerin de belirlendiğini, mobilya sektörünün ihracat sıralamasında önde olduğunu, onu elektrikli ev aletleri ve kablo sektörlerinin takip ettiğini ifade etti. En fazla ihracat yapılan ülkelerin ise Almanya, Irak ve ABD olduğunu belirtti.

Başkan Büyüksimitci, bu ihracat rakamlarının ekonomik toparlanmanın işaretlerini gösterdiğini ve Türkiye'nin dünya ihracat pazarlarında olumlu gelişmeler yaşandığını ifade ederek, Kayseri olarak artış trendlerini yakalayarak Türkiye'nin aylık ihracat artışının üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Potansiyel olarak büyük bir kapasiteye sahip olduklarını ve yeni ekonomi yönetiminin öngörülebilir bir programla bu potansiyeli daha da değerlendirebileceklerini belirtti.

Ayrıca, şehrin ihracatının bu seviyelere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve başarıların devamını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER