© Baykuş Haber

Başkan Çolakbayrakdar: Yeşil ve daha yeşil bir Kayseri için çalışıyoruz

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR; İLÇE BELEDİYELER ÖLÇEĞİNDE TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI FİDANLIKTA YETİŞTİRİLEN ÇEŞİTLİ BİTKİLERİ İNCELEDİ.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçe belediyeler ölçeğinde Türkiye’nin en gelişmiş fidanlığında yetiştirilen farklı bitki türlerini ziyaret etti. Ağaç dikim sezonunun başlamasıyla birlikte binlerce ağacı toprağa dikmeyi planladıklarını dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, "Misyonumuz, Kocasinan’ı ve Kayseri’yi daha çekici ve yeşil bir şehir haline getirmektir" açıklamasını yaptı.

Oruçreis Mahallesi'nde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı fidanlığı ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri'nin iklimine uygun olarak yetiştirilen ağaçları inceleyerek, üretim ve bakım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha yeşil bir Kayseri için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi fidanlığında yetiştirdiğimiz ağaçları, önümüzdeki günlerde toprakla buluşturacağız. Mevsim koşullarına uygun olarak, yaklaşık 100 parkımız ve Millet Bahçesi'nde gerçekleştireceğimiz ağaç dikme etkinlikleri ile bu ağaçları toprakla buluşturacağız. Kayseri ve Kocasinan'ın her köşesinde, yeni ağaçlar, yeni çiçekler ve yaşam alanları oluşturarak daha yeşil bir Kayseri için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Akçaağaç, akasya, dişbudak ve çalı türleri gibi birçok farklı ağaç türünü yetiştiriyoruz. Ayrıca, 15-20 yaş aralığındaki ağaçları ve çeşitli meyve ağaçlarını da dikeceğiz. Özellikle meyve bahçeleri için yetiştirdiğimiz ağaçlar burada gelişmeye devam ediyor. Fidanlıkta yetiştirdiğimiz bitkilerle, hem Kayseri'nin hem de Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunuyoruz. Daha yeşil ve güzel bir Kayseri için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri'nin yeşillendirilmesi ve estetik güzelliklerinin artırılması için çalışmaların artarak devam edeceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER