© Baykuş Haber

Başkan Demirtaş: “Büyükşehir adayı olabilirim”

İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI NECATTİN DEMİRTAŞ, 2024 YEREL SEÇİMLERİ İÇİN ÖNÜNDE 3 SEÇENEK BULUNDUĞUNU, İLKADIM’DA DEVAM ETMEK, ADAY OLMAMAK VE BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI SEÇENEKLERİNİN ÖNÜNDE OLDUĞUNU İFADE EDEN BAŞKAN DEMİRTAŞ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN İSE SEÇİM MASRAFLARININ PARTİ TARAFINDAN KARŞILANMASI ŞARTINI DİLE GETİRDİ.

Samsun'un İlkadım İlçe Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 2024 yerel seçimleri öncesinde farklı seçeneklerin önünde olduğunu ifade etti. Başkan Demirtaş, asgari ücret zammının belediyelere getirdiği yükü vurgulayarak, "Belediyenin harcamaları halktan toplanan paralarla oluyor. Temizlikten örnek verirsek, halktan topladığımız 5 milyon TL, harcadığımız ise 100 milyon TL. Bu bütçe ile denge kuramazsınız." dedi.

Demirtaş ayrıca, 2024 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Devam, bırakmak ya da Büyükşehir, 3'üne de yatkınım. Şu anda da sıkıntılı dönemde bile Ata Ocağı'nı yaptık, Hasta Refakatçi Evi ile Kimsesizler Evi bitmek üzere. Süreci takip edeceğiz." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına da dikkat çeken Başkan Demirtaş, "Büyükşehir Belediyesi adaylığına girmek sıkıntılı: 17 ilçe var. En az 17 ses düzeni, araç gibi düzenekler hazırlaman gerekiyor. Şu anki mali tabloda buna en az 2-3 milyon TL harcama yapman gerekiyor. Bu masrafları parti karşılarsa benim için bu iş geçerli olabilir." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER