© Baykuş Haber

Başkan Demirtaş: “Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz

İLKADIM BELEDİYESİ ETÜD MERKEZİ (İLKEM) ÖĞRENCİLERİ SINAV STRESİNİ DÜZENLENEN PİKNİK ORGANİZASYONU İLE ATTI.

İlkadım Belediyesi Etüt Merkezi (İLKEM) öğrencileri, sınav stresini atmak için düzenlenen piknik organizasyonuyla rahatladılar. İlkadım Belediyesi, "Eğitimde fırsat eşitliği" ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor ve İLKEM'de eğitim gören 150 öğrenciye moral vermek amacıyla bu pikniği düzenledi. LGS sınavlarına kısa bir süre kala, 4 farklı şubesinde hazırlanan öğrenciler Batıpark piknik alanında eğlenceli bir gün geçirerek sınav kaygısını unuttular. Öğrenciler, voleybol, ip atlama, halat çekme, bisiklet turları ve yakar top gibi geleneksel oyunlarla streslerini atma fırsatı buldular.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, öğrencilere moral veren bu piknik organizasyonunun amacını açıklarken, "Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Her hizmetimizde öğrenci kardeşlerimiz için de bir şeyler düşünmek zorundayız. Hatta çoğu hizmetimizi gençlerimize yönelik olarak yapmaktayız. Sınav öncesi LGS adaylarına test kitapları dağıttık. Şimdi de öğrencilerimize bir piknik jesti yaparak rahatlamalarını sağlamak istedik. Tüm sınav katılımcılarına hayat boyu başarılar diliyorum" dedi.

Etkinlikten memnun kalan öğrencilerden biri olan Ceren Yıldırım, "Sınava çok az kaldı. Bu yüzden çok heyecanlı ve stresliydim. Ama moral etkinlikleri, özellikle bugünkü moral pikniği, sınav stresi ve kaygısından uzaklaşmamıza yardımcı oldu" şeklinde konuştu.

İLKEM Eğitim Koordinatörü Davut Öz, "LGS öğrencilerimizle bir yıl boyunca uzun bir maraton yaşadık. Bu yıl da akademik, sosyal ve kültürel başarılarla sezonu tamamlamak istiyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizi çeşitli etkinlikler ve projelerle destekliyoruz. Günümüzün şartları nedeniyle her öğrencinin yaşadığı sıkıntılar var. Düzenlenen bu piknik sayesinde öğrencilerimiz enerjilerini atarak sınavlara daha rahat bir şekilde girebilecekler" dedi.

Öğrenciler, bu güzel etkinliği düzenleyen Başkan Necattin Demirtaş ve ekibine teşekkür ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER