© Baykuş Haber

Başkan Genç YKSye girecek gençlere tavsiyelerde bulundu

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET METİN GENÇ, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NA (YKS) GİRECEK ÖĞRENCİLERE YÖNELİK MOTİVASYON PROGRAMINA KATILDI.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrencilere motivasyon sağlamak amacıyla bir programda bulundu.

Başkan Genç, öğrencilere başarı dilekleriyle başladığı konuşmasında, "Sizler de heyecanlısınız tabii. Önümüzdeki hafta sınav var. Önemli bir sınavın arifesindesiniz. Ama bu sınav her şeyin sonu değil. Sadece hayatınızdaki bir kesit, bir aşama ama önünüzde kocaman yıllar, seneler var. Uzun bir hayat serüveni var önünüzde. O nedenle bu yolculuğunuzun başlangıcında ben de sizlere başarılar diliyorum." dedi.

Başkan Genç, öğrencilere hukuk fakültesini tercih etmelerini ve sonraki yıllarda siyasete girmeleri tavsiyesinde bulundu. Kendi hayat hikayesini paylaşarak gençlere ilham verdi ve şunları söyledi: "Ben 1972 yılında Maçka’nın Ormanüstü Köyü’nde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Maçka’da tamamladım. Ve akabinde 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Kader bizi siyasetle buluşturdu. Tabi bunların bir ön evreleri ve bunu gerektiren sebepler de var. Hayatınızda öyle anlarla karşılaşırsınız ki, o yaşadığınız an hayat kulvarında sizi kaderinizde teşekkül etmiş olan bir çizgiyle buluşturur."

Öğrencilere ilgi duydukları alanlarda tercih yapmaları gerektiğini tavsiye eden Başkan Genç, "Bu nedenle benim bir büyüğünüz olarak size tavsiyem ilgi duyduğunuz alanda yürümeye gayret edin. Toplumun gözde mesleği değil, ilgi duyduğunuz alanlara yönelin." şeklinde konuştu.

Başkan Genç ayrıca, gençlerin bilgiye daha kolay erişebildiği bir çağda yaşadıklarını ve nitelikli eğitimin önemli olduğunu vurgulayarak, "İyi bir üniversite eğitimi almalısınız. Bu sınav dünyanın sonu değil. Mutlaka gayretinizin, emeğinizin karşılığı size nasip olacaktır. Bu manada rahat olun, kendinizi rahat hissedin. Bizim burada söylediğimiz sözler nasihat niteliğinde olan sözler. Bu sözleri unutmamanızı tavsiye ederim." şeklinde öğrencilere seslendi.

Programın sonunda Başkan Genç ve diğer katılımcılar, öğrencilerin sorularını cevapladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER