© Baykuş Haber

Başkan Güngör: “Pandemi ile gelen müzik yayın saatleri kısıtlaması kaldırılmadır”

MATSO BAŞKANI SEYDİ TAHSİN GÜNGÖR, MÜZİK YAYIN SAATLERİ KISITLAMASININ YA TAMAMEN KALDIRILMASI YA DA GECE SAAT: 03.00E KADAR UZATILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, pandemi döneminde başlatılan müzik yayın saatleri kısıtlamasının eğlence sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, bu kısıtlamanın ya tamamen kaldırılması ya da gece saat 03.00'e kadar uzatılması gerektiğini ifade etti.

Güngör, pandemi döneminde getirilen ve daha sonra 01.00'e kadar uzatılan müzik yayın saati kısıtlamasının eğlence sektörünün iş hacmini düşürdüğünü vurgulayarak, bu durumun fiyatlara da olumsuz etki ettiğini söyledi. Turizm bölgelerinin eğlence sektörünün önemli bir bileşeni olduğunu belirten Güngör, bu sektörün Manavgat-Side turizm destinasyonunun önemli bir parçası olduğunu ve bölge ekonomisinin başat sektörlerinden biri olan turizmin en önemli unsurlarından birinin de eğlence turizmi olduğunu ifade etti.

Başkan Güngör, müzik yayın saatlerinin kısıtlanmasının, turistlerin Manavgat-Side bölgesine gelişlerini ve eğlence amacıyla bölgedeki işletmeleri ziyaret etmelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca, bu kısıtlamanın turizm bölgelerine günübirlik ziyaretçi çeken diğer bölgeleri de etkilediğine dikkat çekti.

Güngör, konuyla ilgili olarak MATSO üyelerinden gelen yoğun talepleri içeren bir raporu İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TOBB'a ilettiklerini ve müzik yayın saatlerinin kısıtlanmasının kaldırılması yönünde girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER