© Baykuş Haber

Başkan Güngör: “Yerel marketlerin korunması için yasal düzenleme yapılmalıdır”

MATSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEYDİ TAHSİN GÜNGÖR, YEREL MARKETLERİN KORUNMASI İÇİN YASAL DÜZENLEMENİN ŞART OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yerel marketlerin korunması için yasal düzenlemenin önemli olduğunu vurguladı. Güngör, MATSO üyelerinden gelen yoğun talepler doğrultusunda yerel marketlerin rekabet gücünü artırmak için düzenlemelerin şart olduğunu belirtti.

Zincir marketlerle rekabetin giderek zorlaştığını ifade eden Başkan Güngör, "Sektörün beklentisi yerel marketlerin rekabet gücünü artıracak düzenlemelerin yapılmasıdır" dedi. Ayrıca, zincir marketlerin açılış ve kapanış saatlerinin düzenlenmesi taleplerinin olduğunu aktardı. Pazar günleri zincir marketlerin kapalı olması yönündeki isteklerin de gündemde olduğunu belirtti.

Başkan Güngör ayrıca, bin 500 metrekare altındaki mağazalarda sadece tekstil, ayakkabı, tütün mamulleri, cep telefonu ve bilgisayar gibi hızlı tüketim ürünleri dışında kalan mal ve ürünlerin satışının kısıtlanmasının küçük işletmeleri olumsuz etkilediğini ve rekabet güçlerini azalttığını ifade etti. Bu konuda yapılacak düzenlemelerin sektöre destek olacağını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER