© Baykuş Haber

Başkan Gürkan: Şehrimizi tekrar ayağa kaldırma gayreti içerisindeyiz”

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN, İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ İNSANİ YARDIM VAKFI (İHH) MALATYA ŞUBESİ’NİN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE BULUNAN LOJİSTİK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremin ardından sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte şehri yeniden ayağa kaldırma çabalarının altını çizdi. Gürkan, İHH lojistik merkezini ziyaret ederek bu süreçteki işbirliğini inceledi. Kendilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalıştığını vurgulayan Başkan Gürkan, bu çabalara "ortak akıl" ile yaklaştıklarını belirtti.

Ayrıca, arama kurtarma çalışmalarının ardından sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Gürkan, STK'ların deprem sonrası yaraları sarma konusunda büyük bir çaba gösterdiklerini ifade etti. Malatya'daki vatandaşların en acil ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurgulayan Gürkan, çadır kentlerden konteyner kentlere ve nihayet kalıcı konutlara yerleştirilme sürecinin planlandığını aktardı.

Başkan Gürkan, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve derneklerle birlikte şehrin yeniden inşası için ortak akıl ve işbirliği içinde olduklarını belirterek, deprem sonrası şehrin yeniden ayağa kaldırılması için gösterdikleri çabayı takdir etti. Yoğun bir çalışma örneği sergilendiğini ve sivil toplum örgütlerini gece gündüz demeden haftanın her günü aktif bir şekilde çalışmaları için kutladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER