© Baykuş Haber

Başkan Işık, alternatif ulaşım aracını tanıttı

BAŞKAN IŞIK, ALTERNATİF ULAŞIM ARACINI TANITTI

Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya'da alternatif ulaşım aracı olarak hizmet verecek olan elektrikli bisiklet uygulaması Tripy'nin tanıtım toplantısını düzenledi. Başkan Işık, bu Türkiye'de ilk kez Kütahya ve Sakarya'da başlatılan uygulamanın şehre olumlu katkılar sağlamasını temenni etti.

Başkan Işık, 5-6 ay önce elektrikli scooter uygulamasını başlattıklarını ancak Tripy'nin biraz farklı bir konsepte sahip olduğunu belirtti. Uygulamanın uzaktan kontrol edilebilir, kullanıcıların istedikleri yere bırakabileceği ve ilgili personelin pil değişimi veya taşıma gerektiğinde müdahale edebileceği bir sistemle işlediğini açıkladı. Başkan, bu yeni teknolojinin Türkiye'de ilk kez Kütahya ve Sakarya'da başlatıldığını vurgulayarak, uygulama üzerinden kredi kartıyla uygun bir ücret karşılığında vatandaşların bu hizmeti kullanabileceğini dile getirdi.

Başkan Işık, projenin bilimsel bir yaklaşımı benimsediğini ve vatandaşların rahatlığını artırmayı amaçladığını belirterek, üniversitenin de bu projede yer almasının ayrı bir değer kattığını ifade etti. Projede emeği geçen herkese teşekkür etti ve uygulamanın tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER