© Baykuş Haber

Başkan Kanar Organik kompostlarımızı, yeşil alanlarla buluşturuyoruz

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÖNGÜ İÇİN, PAZARYERİNDEN TOPLANAN YEŞİL ATIKLARI ÇEVRE DOSTU BİR YÖNTEMLE KOMPOSTA DÖNÜŞEREK, İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİYOR.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçe belediyesi, çevre dostu bir yaklaşımla pazaryerlerinden toplanan yeşil atıkları komposta dönüştürerek sürdürülebilir bir döngü oluşturuyor. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Sıfır Atık Projesi çerçevesinde yürütülen bu çalışmaların önemini vurgulayarak, "Kendi kompostumuzu oluşturup, parklar, bahçeler, refüjler ve tüm yeşil alanlarda kullanıyoruz" dedi.

Mustafakemalpaşa'da düzenlenen semt pazarlarından sonra kalan meyve ve sebze atıkları toplanarak, Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın öncülüğünde hayata geçirilen 2800 litre kapasiteli Kompost Üretim Tesisi'ne yönlendiriliyor. Bu yeşil atıklar Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne teslim edilerek parklarda, refüjlerde ve spor alanlarında kullanılıyor.

Başkan Kanar, yeşil atıkların komposta dönüştürülmesinin çöp sahalarına gönderilen atık miktarını azalttığını ve doğal kaynakların daha etkin kullanılmasını teşvik ettiğini belirtti. Aynı zamanda çevre dostu bir yaklaşımla sürdürülebilirliğe katkı sağlandığını dile getirdi.

Çevre duyarlı belediyecilik projeleri aracılığıyla, yeşil atıkların çöpe gitmesinin önlendiğini, toplama maliyetlerinin azaltıldığını, depolama alanlarına gönderilen atık miktarının düşürülerek karbon salınımının azaltıldığını ve iklim değişikliği etkilerinin azaltıldığını belirten Başkan Kanar, bu projelerin sürdürülebilir bir yaşam tarzının önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Yeşil atık projeleriyle ilgili olarak Başkan Kanar, "İlçemizin yeşil alanlarını ve çevresini koruma amacımızla hareket ediyoruz. Pazaryerlerimizden elde ettiğimiz organik gübreleri, ilçemizin parkları, bahçeleri ve refüjlerinde değerlendirerek, toprağa hayat veren kompostumuzu doğru bir şekilde kullanıyoruz. Yemyeşil bir Mustafakemalpaşa için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER