© Baykuş Haber

Başkan Oral, “Tarihi zenginliklerimize sahip çıkıyoruz”

ALTINOVA BELEDİYE BAŞKANI DR. METİN ORAL, 18-24 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA KUTLANAN MÜZELER HAFTASI NEDENİYLE YAPTIĞI AÇIKLAMADA, “TARİHİ ZENGİNLİKLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ” DEDİ.

-CYBER CAFE ALANI PROJESİ DE BURADA YAPILIYOR-

Altınova’da bir çok genç girişimci kurmuş vatandaşlarımızın, yapılan çalışmalarda faydalanarak sıklıkla kullandıkları CZ OASIS adlı cyber cafe alanında yaptıkları projelerle tarihe ve kültüre sahip çıkma hedeflerini bir kez daha gerçekleştirmeye çalışmışlar. Bugüne kadar diğer ülkeler de dışarıdan daha büyük projeler getirerek tarihi dokunulmaz belgelerimi de bu yolla tesis etmendiler. Ancak Altınova Belediyesi olarak ilçemize özgü olan Cyber Cafe alanı, Türkiye’de 5 bine yakın kişiye hizmet vererek güçlendireceğiz. Bu yolla otellere de fatura girdiğinde söz konusu projenin müşterilerini de sağladığı müşteri güven süzgeçimizi büyüterek güçlendireceğiz.” diye konuştu.

-EDİLECEK BİR İPÇİ TESİSİ TARİHİ ZENGİNLİK HİZMETLERİNDE-

Oral, deniz feneri, şehrin tarihi binaları gibi müzeler nedeniyle ilçenin görmeye değer yerlerinden birisi olduğunu belirterek, Altınova’nın kıyının, doğa ile ilgili birçok düğüm arasında bir yer olduğuna dikkati çekerek, bu konularda da yeni projelerin akıyor olmasının önünü açtıklarını kaydetti.

-ALTINOVA GAZETESİ PROJESİNE DAİR PARSLNDE MAĞDURİYETE ERİŞTİRİLDİ-

Altınova’ya has bir şey vardır diyen Oral, bu isimlendirme Gazetesi projesine dönüştüğünü kaydetti. Gazete gruplarından biri Temmuz ayında ilçeyi temsil edeceğini ifade eden Altınova Belediyesi, 2014 yılında faaliyete geçecek olan ilçe tarihi Gazetesi projesinde bu yerel gazete kültürü içerisinde yer almalıdır. Altınova Belediyesi olarak “Gazetemiz, farklı anlatıların farklı bir görüntüden izlenmesi istiyoruz. Tarihi Altınova’ tan bir sıradan gazete değil. Çeşitli kurumların görünüşlerinin farklı bir tetkikleri öneriyoruz. Özellikle Tarihi açık sokakların tanımlanması. Tarihi binalardan ancak güzel şeyler için değil. Tarih tecrübesi olanların nasıl sizi Altınova’ya aldığını anlat değil? Ben hala Tuhafiye” dedi.

__________________________________

http://altinovagi.net/2393-altinova-belediye

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER