© Baykuş Haber

Başkan Oraldan “Ahilik Haftası” mesajı

ERZURUM TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE TOBB GENEL İDARE KURULU ÜYESİ HAKAN ORAL

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Genel İdare Kurulu Üyesi Hakan Oral, "Ahilik Haftası" kutlamaları için bir mesaj yayımladı. Oral'ın kutlama mesajı şu şekildedir:

"Ahilik Kültür Haftası'nın yaklaşması vesilesiyle, toplumun birlik ve dayanışma değerlerini kutlama fırsatını buluyoruz. Ahilik kültürü ve felsefesi, insan merkezli bir yaklaşımı yıllar boyunca sürdürmüş, ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlüğü, güvenilirliği, iş ahlakını ve meslek etiğini temel almıştır. Bu değerler, toplumun bir yaşam tarzı olarak benimsemiş ve bu günümüze kadar taşınmıştır.

Ahilik kültüründe sosyal sorumluluk ve toplumun refahı ön planda tutulmuş, kaliteli mal ve hizmet üretimi teşvik edilmiştir. Ahilik, hoşgörü, dayanışma ve ticarette ahlakın sembolü haline gelmiştir. Anadolu'nun güzide kültürlerinden biri olan Ahilik, ülkemizin geleneksel esnaf ve sanatkar kültürünün temel taşıdır.

Bu özel haftada, Ahilik geleneğini yaşatan tüm esnaf ve sanatkarlarımızı ve tüm toplumumuzu tebrik ediyorum. Ahilik Haftası'nın, esnaflarımıza ve sanatkarlarımıza bereketli kazançlar getirmesini diliyorum. Ahilik kültürünün, ülkemizde ve dünyada daha fazla insan tarafından tanınmasını ve benimsenmesini umuyorum. Ahilik Haftası'nın tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni eder, bu özel günü coşkuyla kutlarım."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER