© Baykuş Haber

Başkan Sadıkoğlunun çağrısı karşılık buldu

MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (MTSO) BAŞKANI OĞUZHAN ATA SADIKOĞLU’NUN GÜNLERDİR DİLE GETİRDİĞİ KOSGEB DEPREM KREDİSİ KAPSAMININ GENİŞLETİLMESİ ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU. ARTIK KONTEYNER ÇARŞILARDA FAALİYETE BAŞLAYAN FİRMALARDA 1 MİLYON TL’YE KADAR OLAN FAİZSİZ KREDİYE BAŞVURU YAPABİLECEK.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun uzun süredir dile getirdiği deprem kredisinin kapsamı genişletildi, artık konteyner çarşı işletmeleri de bu krediden faydalanabilecek.

Sadıkoğlu'nun çağrısının ardından, daha önce sadece imalatçı firmalara sunulan faizsiz deprem kredisi artık konteyner çarşılarında iş yapan firmalar için de geçerli hale geldi. Bu gelişmeyle birlikte, Malatya Geçici İşyerleri Komisyonundan alınacak bir yazı ile KOSGEB İl Müdürlüğü'ne başvuran firmalar, 1 milyon TL'ye kadar olan faizsiz krediye başvuru yapabilecekler.

Başkan Sadıkoğlu, bu gelişmenin Malatya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri için memnuniyet verici olduğunu belirterek, depremin şehirde hem sosyal hem ekonomik açıdan büyük zararlara yol açtığını ifade etti. Başkan Sadıkoğlu, sözlerine şunları ekledi: "Bu zararların onarılabilmesi için en büyük ihtiyacımız elbette faizsiz kredi. Şu ana kadar sadece imalat yapan üyelerimiz bu krediyi alabiliyordu. Ancak şehrimizdeki iş yerlerinin büyük bir bölümü zarar gördü ve hizmet sektörü ciddi darbe aldı. Bu nedenle esnaf ve tüccar üyelerimizin bu krediye ihtiyacı var. Girişimlerimiz sonucunda alınan bu yeni karar, konteyner çarşılarında iş yapan üyelerimizin de 1 milyon TL'ye kadar olan faizsiz krediden faydalanabileceği anlamına geliyor. Bu karar memnuniyet verici, ancak elbette yeterli değil. Tüm üyelerimizin bu krediden faydalanabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üyelerimizin deprem sonrası zararlarını en hızlı şekilde onarmalarına yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER