© Baykuş Haber

Başkan Saygılıdan ‘hatalı inşaat tepkisi: Üstü örtülecek bir konu değil

BAŞKAN SAYGILI, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÖRNEKKÖY’DE YÜRÜTTÜĞÜ KENTSEL DÖNÜŞÜM İNŞAATINDAKİ DEMİR EKSİKLİĞİ VE HATALI BETON İMALATINA YÖNELİK, "ÖRNEKKÖY’DE YAŞANANLAR; GEÇİŞTİRİLECEK, ÜSTÜ ÖRTÜLECEK BİR KONU DEĞİL. MESELE SİYASET DEĞİL, CAN GÜVENLİĞİ MESELESİ. ‘HATALI BETON, EKSİK DEMİR’ NE DEMEK? YIKIM DEMEK, ACI DEMEK. ARKA PLANI MUAMMA, KİME, NASIL HİZMET ETTİĞİ MEÇHUL" DEDİ.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Karşıyaka'da ilçe teşkilatıyla buluştu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'deki kentsel dönüşüm inşaatındaki demir eksikliği ve hatalı beton imalatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Saygılı, Örnekköy'deki durumu can güvenliği meselesi olarak değerlendirdi ve "Örnekköy'de yaşananlar; geçiştirilecek, üstü örtülecek bir konu değil. Mesele siyaset değil, can güvenliği meselesi. 'Hatalı beton, eksik demir' ne demek? Yıkım demek, acı demek." dedi.

Saygılı, önceki dönemde söz verilen 33 bin konutun sadece 800'ünün dönüştüğünü belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerinin sorunlu olduğunu ifade etti. Ayrıca, İZBETON'un bu süreçteki rolünü sorguladı ve çevre ve şehircilik ile ilgili kurumların denetim yapması gerektiğini vurguladı.

İl Başkanı Saygılı, İzmir'in deprem riski taşıdığını ve bu gerçeği küçümseyemeyeceklerini, gereken yapı stokunun ele alınması gerektiğini ifade etti. Bu sürecin İzmirlilerin can güvenliği açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER