© Baykuş Haber

Başkan Seçer İklim ve Çevre Bilim Merkezini inceledi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN 29 EKİM’DE AÇILACAK OLAN 'İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİNİ' İNCELEDİ.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaklaşan 29 Ekim'de açılacak olan "İklim ve Çevre Bilim Merkezi"ni yerinde inceledi. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Dairesi tarafından hazırlıkları hızla devam eden ve Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim 2023'te çocuklar ve gençlere sunulacak olan bu merkezi ziyaret etti. Ayrıca, Türkiye'nin en büyük planetaryumu olma özelliği taşıyan planetaryumun da ilk ziyaretçisi olarak, burada dünya ve uzay temalı gösterimler izledi.

Başkan Seçer, İklim ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Kemal Zorlu'dan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, 360 derece ve 3 boyutlu görüntüleme imkanına sahip planetaryumda "astronot," "güneş sistemi," "ağaçların yaşamı," ve "astronomi tarihi" adlı gösterimleri izleyerek planetaryumun ilk ziyaretçisi oldu. Gösterimleri çok beğendiğini ifade eden Başkan Seçer, çalışmalara katkı sağlayanlara teşekkür etti.

İklim ve Çevre Bilim Merkezi, öğrencilerin ve meraklıların deneyler yapabileceği deney düzenekleri ve 360 derece ve 3 boyutlu görüntüleme imkanına sahip planetaryum ile dikkat çekecek. Türkiye'nin en büyük planetaryumu olacak bu merkezde, astronomi ve uzay bilimleri alanında öğrenme, farkındalık oluşturma ve deneyimleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, iklim ve çevre konularında deneyler yapma, keşfetme ve bilimsel bakış açısı kazanma fırsatı sunacak.

Toplamda 121 interaktif deney düzeneğine sahip olan merkez, özellikle 6-14 yaş arası öğrencilere yönelik atölyeler, planetaryum, fuaye, bekleme alanı ve bilimsel gösterilerin yapıldığı konferans salonunu içerecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER