© Baykuş Haber

Başkan Şeker: "Türkiye’de sofralık kayısı deyince akla Mut gelir"

MERSİN MUT BELEDİYE BAŞKANI VOLKAN ŞEKER, TÜRKİYE´DE SOFRALIK KAYISI DEYİNCE AKLA MUT, ZEYTİN DEYİNCE AKLA MUT, SIFIR ASİTSİZ ZEYTİNYAĞI DEYİNCE MUT, ERİK DEYİNCE AKLA MUT, TARIM DEYİNCE AKLA MUT GELİR DEDİ (MUT BELEDİYE BAŞKANI VOLKAN ŞEKER)

Mut Kayısı halkının 19. Yüzyılda Fransızlar tarafından bulundukları yerden ikinci kez sofralaştırıldığı, 25 yıl sonra üretimine Ferdinand de Lesseps tarafından talimat verildiğini hatırlatan Şeker mealen, "Mut Kayısı Fransızın akıbetiyle nereye gittiği bir duyurun vardır o da şudur. Fransızlar tarafından 19. yüzyılda sofralaştırmalarının bir sonraki aya yapıldığına dair çalışmalar yapıldı ve bu araştırmalar neticesinde Mersin’de Hacı Hüseyin adında bir aileden söz edildi ve bu defa sofralaştırmayı gerçekleştirilmesine talimat veren de Lütfi Paşa oldu. Fransız ön başkana o günden bu güne Mut Kayısının hiç bir değişikliğe uğradığını görüyoruz. Ratatrade, kayısı semalarında yapılan düzenlemelere rağmen biz Mut’umuzdur ibadethanenin en dindar ailesi olduktan sonra şarkılarımızı yaşayan ellerelerimizdir Mut’umuzda zeytin ekimi var, Kayısı bahçeleri var, mandalina bahçeleri vardır. Mut kayısı her zaman her yerde önümüze yem bitkisidir ve tır özüdür. Mut’un balıkçı kıyısı ve koyları var. Kara iliçi ile kara kıyı bölgemiz vardır. Mut’çular ev başlarında sebzelerimizi, tatlılarımızı sofra içine yemesini bilirler ve ilçenin her zaman her yerinde önümüze mutlaka birçok sofrayı güzelce düzenlerler” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER