© Baykuş Haber

Başkan Şerifoğulları, “Harputumuzu birbirinden kıymetli kazanımlarla buluşturuyoruz”

OSMANLI MİMARİSİNE UYGUN OLARAK 1632-1634 YILLARDA İNŞA EDİLEN HOCA HASAN HAMAMI’NDA, RESTORASYON ÇALIŞMALARI YÜZDE 90 ORANINDA TAMAMLANDI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Harput'u zengin tarihi ve kültürel değerleriyle canlandırma hedefi doğrultusunda başlatılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Binlerce yıllık tarihi kent Harput'ta, tarihi yapıların restore edilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Şerifoğulları, bu çalışmaların tarihi ve kültürel mirası koruma amacı güttüğünü ifade etti. Restorasyon çalışmalarının büyük bir oranda tamamlandığı Hoca Hasan Hamamı'nın da bu çabaların bir ürünü olduğunu vurguladı.

Başkan Şerifoğulları, "Harput'un güçlü mirasını yaşatmak ve geleceğe taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hamam Müzemiz de dâhil olmak üzere Müzeler Şehri Elazığ Projemiz kapsamında Harput'u yeniden canlandırmak için adımlar atıyoruz. Harput, geçmişte olduğu gibi tarihi yapıları, manevi kimliği, kültürü ve sanatıyla geleceğin turizm merkezlerinden biri olacaktır" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER