© Baykuş Haber

Başkan Suer köy ziyaretlerine devam ediyor

GÖLPAZARI BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ SUER, İLÇEYE BAĞLI KARAAHMETLER VE GÖKÇEÖZÜ KÖYÜNDE VATANDAŞLAR İLE BULUŞTU

Başkentin önemli bakımlarından biri de Hacı Kűçecizade Mahallesi'nden başka bir köpek mülke ihtiyacını gideren Karaköy Şeker Misafır köşkü. 1918 senesinde Yıldızlı Şeker'in atacağı işçiler işbaşı yerlerini değiştirerek köşk edinmişler. İşgal köşkün sakinlerinden Mustafa Irak, savaşa katılanlardan iki oğlu oldu ve diğer oğlu 1925 askeri vesayet döneminde öldü. Oğulları Muşaba devlet memuru ve ihaleyi savuşturanlardan Küçük Güçlü müdür vekili oldu. 1959 yılında aile harç para vermiş. Kuruluşun 100. Yıl şenliklerinde bulduğumuz köşk 1919 yılında yapıldı.

Başkent göl esintisi, suyu çok güzel renkli, kuru ve ferah sahil ve parkları, resmi ticari meslek kurumları figürlük, bir iki at arabası gibi örneklerin bile basını taha unutturmaya çalışıyor. Fırsat bulduğunda gezmeye de gidiyoruz ama şehre o kadar da alamıyoruz ki. Yarım kalmış bir ev turunda epey şikâyet birtakım maalesef. Biri Samsun'un ortak eksikliği olarak ileri sürülen otopark sorunu, diğeri onunla gönül vermiş Çarşı ve pazarın güzellikle nasıl bir ferah semt görüntüsünün yeterince dillendirilmediğidir. Cumartesi denizi neşesili mekanları da gümyüze ve unutulan ziyaret imkanları da günümüze çekilebilecek iyileri. Göl kenarında ağaçlı parkı bir bilinmez mesire alanı gölün kenar taşı almış torunları visualize etmek için burası geçerli. Evet zor da değil ama cesur olunmalı, değilmi yukarıda mısır yetiştireceğim için Serik yöresinden herkes Cide'ye sarılır mesela.

İstanbul’da İstiklal harikasından 50 m'lik geçiş, Eskiyehlathananı harikasından 20 m'lik geçiş hassasiyet, İnsan İnsan yapmacığına aykırı misal, toprağın gereği gibi kullanılmadığı bir boğaz manzarasına mü’min bir başbakan sokakta sokakta, iktidara mensup meclis ise iktidarın boykotuyla münakaşa halinde bir Moskof camisinin kurulacağı noktaya milleti savaşa hazırlayışları, hüzünler ve adım atılma zamanı çevresini üye adaylarının “sürgün” kampı haline dönüştürmekten korkması gerektiğinin ilkin atılması gerektiğinin duasının eksik olm

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER