© Baykuş Haber

Başkan Süerin katıldığı kurada Vana TOGG çıktı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNİN (TOBB) 79. GENEL KURULU TOPLANTISI İÇİN ANKARA’DA BULUNAN VAN TİCARET BORSASI BAŞKANI NAYİF SÜER’İN DE KATILDIĞI KURA ÇEKİMİNDE VAN’A TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİLİ OLAN TOGG ÇIKTI.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 79. Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleşti ve bu önemli etkinliğe Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer de katıldı. Genel Kurul'un dikkat çeken anlarından biri, Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG'un hangi oda veya borsaya teslim edileceğini belirlemek için yapılan kura çekimi oldu.

Türkiye genelinde 365 oda ve borsa, TOGG'nun sahibi olabilmek için müracaat etmişti. Yoğun katılımın olduğu kura çekiminde, TOGG'un oda ve borsalara teslim edilecek sıralaması belirlendi. İlk 16'ya giren odalar ve borsalar için anahtar teslim töreni düzenlendi. Kura çekiminde, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer'in 6 numarayı çektiği ve bu sayede Van'ın ilk 16 il arasında yer aldığı öğrenildi.

Kura çekiminin ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, VANTB Başkanı Nayif Süer'e TOGG'un anahtarını takdim etti. Bu gelişme üzerine VANTB Başkanı Nayif Süer, "Van'a çıkması nedeniyle çok mutluyuz. 365 oda ve borsa içerisinde kuranın Van'a çıkması son derece sevindiricidir. Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobiline sahip olacak ilk iller arasında Van'ın yer alacak olması güzel bir şanstır. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kadim şehrimize son teknoloji TOGG’u kazandırmanın sevinci içerisindeyiz. VANTB ekibi olarak Van’a müjdeli haberle dönüyoruz." dedi.

TOGG'un Türkiye'de farklı illerde yerel ekonomiye katkı sağlayacak şekilde dağıtılması, bu illere teknolojik yenilik getirecek bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Bu vesileyle, Van'ın yanı sıra diğer illere de TOGG'un ulaşmasının sevindirici bir gelişme olduğu ifade ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER