© Baykuş Haber

Başkan Ünal, Karabükün İl oluşunun 28. Yılını kutladı

KARABÜK MÜSTAKİL VE SANAYİ İŞADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) KARABÜK ŞUBE BAŞKANI CENGİZ ÜNAL, KARABÜK’ÜN İL OLUŞUNUN 28. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Karabük Müstakil ve Sanayi İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal, Karabük'ün il oluşunun 28. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Ünal'ın mesajında, Karabük'ün geçmişten bugüne uzanan önemli bir sanayi serüvenine sahip olduğuna vurgu yapıldı. Türkiye'nin ilk ağır sanayi fabrikası olan KARDEMİR'in kuruluşuyla başlayan bu serüvenin, Karabük'ün il statüsü kazanmasıyla taçlandığı ifade edildi. Karabük'ün Türkiye'nin 78. ili olarak ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Mesajda ayrıca, 1926 yılında alınan bir devlet kararıyla demiryolu ağının kurulmasının Karabük'ün kaderini değiştirdiği belirtildi. 1937 yılında Demir Çelik Fabrikaları'nın temellerinin atılmasıyla çelik üretimine geçildiği anımsatıldı.

Karabük'ün il oluşunun 6 Haziran 1995 tarihinde gerçekleştiği hatırlatıldı ve şehrin her geçen gün büyüdüğü, geliştiği ve aydınlık bir geleceğe doğru ilerlediği vurgulandı.

Cengiz Ünal mesajını, "Her geçen gün biraz daha büyüyen, gelişen, geleceği aydınlık, Cumhuriyet kentinin insanları olarak ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, havasını teneffüs ettiğimiz Karabük'ümüzün il oluşunun 28. yıldönümünü kutluyoruz" sözleriyle tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER