© Baykuş Haber

Başkan Yüce açıkladı: Faturalarında TÜFE artışı uygulanmayacak

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM YÜCE, SU TARİFELERİNDE YAPILACAK YENİ DÜZENLEMELERE İLİŞKİN, “FATURALARDA TÜFE ARTIŞI UYGULANMAYACAK, 25 METREKÜP VE ÜZERİ SU TÜKETİMİNDE UYGULANAN KADEMELİ TARİFE KALDIRILACAK” DEDİ.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, su tarifelerinde yapılacak değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. SASKİ'nin olağanüstü genel kurulunda kabul edilen yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Yüce, su faturalarına TÜFE artışı uygulanmayacağını ve 25 metreküp ve üzeri su tüketimlerinde uygulanan kademeli tarifenin kaldırılacağını belirtti.

Yüce, geçtiğimiz yıl yapılan tarife değişikliklerinin yüzde 50'sini sübvanse ettiklerini ve bu güncellemenin maliyet artışları, yatırımlar ve hizmetlerin sürdürülebilirliği açısından zorunlu olduğunu ifade etti. Şimdi ise vatandaşların lehine yeni bir düzenlemeye gittiklerini dile getiren Yüce, su tarifelerindeki TÜFE artışının artık faturalara yansıtılmayacağını ve 25 metreküp ve üzeri su tüketimlerindeki kademeli tarifenin kaldırılacağını vurguladı. Bu sayede metreküp başına 12 liraya kadar indirim sağlanmış olacağını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER