© Baykuş Haber

Başkan Yüce: “Sakarya yıllar boyu tarımın başkenti olarak anılmaya devam edecek”

UYGULAMALI TARIM EĞİTİM MERKEZİ (UTEM) SAHASINDA İNŞASINA BAŞLANAN TARIM LİSESİ’Nİ İNCELEYEN SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN EKREM YÜCE, “TARIMDA DÜNYA MARKASI ŞEHİR HEDEFİMİZ GELECEK NESİLLERİMİZLE BİRLİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLACAK. SAKARYA YILLAR BOYU TARIMIN BAŞKENTİ OLARAK ANILMAYA DEVAM EDECEK” DEDİ.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Uygulamalı Tarım Eğitim Merkezi (UTEM) sahasında inşa edilen Tarım Lisesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, "Tarımda dünya markası şehir hedefimiz gelecek nesillerimizle birlikte sürdürülebilir olacak. Sakarya yıllar boyu tarımın başkenti olarak anılmaya devam edecek" dedi.

Başkan Yüce, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar'dan projenin son durumu hakkında bilgi aldı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdikleri projenin Sakarya'ya yakışır bir şekilde hayata geçirileceğini vurguladı. Eğitim alanında önemli bir desteğin daha sağlanmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Yüce, Tarım Lisesi'nde temel öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını ve kısa süre içinde temelin atılacağını belirtti.

Ayrıca, 30 yıl boyunca vahşi depolama alanı olarak kullanılan ve ıslah edilen 500 dekarlık bir alanda tarımsal üretime geçiş yaptıklarını ve bu alanda 26 farklı türden 62 çeşit meyve ekimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 16 derslikli Tarım Lisesi inşa ettiklerini ve gençlerin tarımı uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Yüce, her bir projenin ve eserin şehre kazandırdıkları değerin ölçülemeyeceğini, ancak Tarım Lisesi'nin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi. Tarımın, kalkınmanın temel ayaklarından biri olduğunu ve gençlerin burada aldıkları eğitimle tarımsal üretime yön vereceklerini belirtti ve projenin başarıyla tamamlanması temennisinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER